Portál / Katechezy.sk

Portál Katechezy.sk určte netreba predstavovať nikomu, kto sa aktívne venuje katechetickej službe. Teší nás, že naši katechéti a učitelia náboženstva nechcú byť len pasívnymi prijímateľmi, ale chcú sa podeliť aj s metodickými materiálmi a pomôckami z vlastnej tvorby. Pre nich sme pripravili krátky video návod.

Prvým krokom je registrácia na portáli. Stačí kliknúť na https://katechezy.sk/registrace, vyplniť údaje a autorizovať prihlásenie kliknutím na link, ktorý vám príde na email, uvedený v registrácii. Po autorizácii si môžete údaje vo svojom profile upraviť.

Link na prihlásenie je v pravom hornom rohu, po prihlásení sa tam objaví vaše prihlasovacie meno (na obrázku "Užívateľ"). Kliknutím na meno otvoríte ponuku správy materiálov.

Pridať nový materiál je jednoduché. Kliknite na "Správa materiálov" a potom na zelené tlačidlo vpravo hore ("Pridať nový materiál"). Do prvého okienka napíšte názov, pridajte ilustračný obrázok. Hneď môžete svoj text zaradiť aj do príslušnej kategórie, určite typ, druh, cieľovú skupinu a podobne.

Popis materiálu a cieľa je dôležitý, takže ju mu venované samostatné políčko. Tu už môžete využívať aj formátovanie textu (tučné písmo, kurzíva, odrážky, štýly kapitol...).


Políčko Metodika používania
je určené pre vaše poznámky k používaniu materiálu.

Ak máte vlastný web alebo poznáte zdroj materiálu, môžete do ďalšieho políčka (Odkazy) vložiť link. Keď je všetko vyplnené k vašej spokojnosti, kliknite na tlačidlo Uložiť (vpravo dole).

Posledným krokom je pridanie prílohy. Pripojte súbory, ktoré sú k metodike potrebné. Pozor, systém neumožňuje odoslať materiál bez príloh. Ak žiadne nepotrebujete, pripojte nejaký pekný obrázok a je to. 

Keď všetko uložíte a odošlete ako treba, článok sa ešte nezverejní. Najprv ho skontroluje niektorý z recenzentov portálu. Keď ho schváli, príde vám na email notifikácia a váš materiál sa objaví na webe.

Ďakujeme, že sa chcete podeliť s ostatnými o vaše nápady.