Ľubomír Majtán / Sviatosti a deti

Ak hľadáte šikovný prehľad katolíckeho učenia o sviatostiach, útla knižka Ľubomíra Majtána vám môže hľadanie výrazne uľahčiť. Na necelých dvadsiatich stranách autor jednoduchým spôsobom predstaví jednotlivé sviatosti. Štruktúra každej kapitolky je podobná: najprv pár slov o príslušnej sviatosti, jej význame či etymológii názvu, v bodoch rozlíšenie matéria, forma, vysluhovateľ, prijímateľ a účinky sviatosti. A napokon krátka doplňovačka alebo iná úloha na prehĺbenie. Ku téme je k dispozícii pracovný list (prílohy) s krátkym vysvetlením sviatosti a obrázkom na vymaľovanie.

V tiráži sa uvádza, že "katechetický materiál o sviatostiach určený pre deti predškolského veku, pre 1. stupeň základných škôl aj pre rodinnú katechézu." Osobne si predstaviť aj použitie pri príprave na prijatie sviatosti birmovania ako pomôcku na čítanie o sviatostiach pre birmovancov druhého stupňa základných škôl.

MAJTÁN, Ľubomír. Sviatosti a deti. Žilina: RKC Žilinská diecéza, 2009. Publikáciu si môžete objednať napríklad v eshope www.zachej.sk. Niekoľko kusov sa určite nájde aj na katechetickom úrade.