Duchovná obnova / Učitelia náboženstva


"Usilujte upevňovať svoje povolanie a vyvolenie. Veď ak budete to robiť, nikdy nepadnete. Tak sa vám naširoko otvorí vstup do večného kráľovstva nášho Pána a Spasiteľa Ježiša Krista. Preto vám to budem stále pripomínať, hoci to viete a ste utvrdení v pravde." (2Pt 1,10-12)

Nepriateľ (ten s veľkým "N") je klamár. Ak chceme ustáť zápas o duše, musíme obnovovať svoju vernosť pravde. Aj pravde, že nie sme sami, že sa nemusíme spoliehať len na vlastné sily a že Boh je Otcom, prevyšujúcim každé otcovstvo. 

O tom, ako odhaliť lži Nepriateľa a utvrdzovať sa v pravde, budeme uvažovať počas pôstnej duchovnej obnovy pre učiteľov náboženstva.


Prezentácia s poznámkami: ODP / PPTX

Termín: 26.03.2022

  • Sobota, 09:15-15:30, Žilina - Hájik, pastoračné centrum.
  • Obnovou vás bude sprevádzať Jozef Možiešik. Na vaše otázky radi odpovieme na dku@dcza.sk.
  • Prihlasovanie (otvoriť formulár). Počet účastníkov je limitovaný, obnova je určená pre 8-15 osôb. Obnova nenahrádza duchovné cvičenia.
  • Vzhľadom na prognózu vývoja predpokladáme, že podujatie sa bude môcť konať v režime základ, samozrejme pri rešpektovaní ostatných protipandemických opatrení.

Program

09:15 - Prezentácia účastníkov
09:30 - Nie je dobre človeku samému (téma)
11:00 - Buď so mnou! (modlitba)
12:00 - Prestávka na obed (podľa dohody, v závislosti od pandemickej situácie)
13:00 - Môžem sa spoľahnúť? (téma)
14:30 - Nie je otec ako Otec (svätá omša)
15:30 - Záver

Miesto

Obnova sa bude konať vo Farskom pastoračnom centre v Žiline Hájiku. Nájdete nás na adrese Kempelenova 12, 01015 Žilina-Hájik. Ak prídete autom, prejdite okolo parkoviska OD Tesco a za ním, asi po 30 metroch, odbočte do dvora (foto). V prípade, že si vyberiete MHD, skúste trolejbus 6,7 alebo 16, prípadne autobusy 50 alebo 67, zastávka Slnečné námestie (pri Tescu).